JANGAN AMBIL MUDAH DENGAN BINTIK AIR DI JARI...BAHAYA!!! MOHON SEBARKAN!!

Assalamualaikum


Kebanyakan orang jarinya kadang2 muncul bintik2 kecil di mana bintik2 itu tidar nampak sangat, jarang kita akan memperhatikan bintik2 seperti ini, tetapi sebenarnya bintik2 seperti yang harus diperhatikan dengan teliti.

<>Bintik2 kecil pada jari  menunjukkan penyakit yang ada dalam tubuh kita, dan juga akan menunjukkan kalau pada tubuh kita terdapat banyak racun.

#1. Hujung jari melengkung

  • [:]Kalau kita lihat daging antara garis jari tangan yang dibawah kuku menonjol keluar, itu bermaksud salah satu organ dal am tubuh kita ada yang mengalami peradangan, juga terlalu banyak racun dalam tubuh kita.


  • [:]Ketika ini, kita akan menjadi beremosi, kerana ini menunjukkan hati kita ada masalah, terlalu banyak racun dalam hati dan jantung kita, bisa melemahkan fungsi organ tubuh yang lain.#2. Kuku bulat dan datar

  • [:]Kalau kuku berubah menjadi bulat dan datar, itu bermakna ada racun dalam lambung, mungkin ada gangguan pencernaan atau penyakit perut lainnya.


  • [:]Biasanya pesakit ini juga ada gangguan gizi dan metabolism, berdampak besar terhadap paru-paru.


Bagaimana menyembuhkan penyakit ini?

#1.Makan banyak sayuran hijau dan buah-buahan

  • [:]Buah-buahan dan sayuran hijau memiliki efek yang baik untuk detoksifikasi. Buah dan sayuran biasanya waktu pencernaannya di dalam lambung adalah 30 menit, sedangkan daging waktu pencernaannya lebih dari tiga jam, jadi makan lebih banyak sayuran hijau dan buah-buahan dapat mempercepat gastrointestinal, mempercepat metabolisme, dan juga dapat membersihkan racun dalam tubuh.


#2. Gerakan Detox

  • [:]Mengapa wanita moden umumnya hidup lebih lama daripada lelaki? Kerana perempuan umumnya berolahraga lebih banyak daripada lelaki. Wanita yang suka belanja, suka jalan-jalan dan suka gerak biasanya mempunyai hidup yang lebih panjang umurnya.


<>Sekian sahaja yang saya dapat kongsikan.. Dipersilakan share


0 comment... add one now

Note: only a member of this blog may post a comment.